Olen viimeisten vuosien aikana lukenut paljon intohimosta ja palosta yrittämiseen. Olen kuullut ja tavannut ihmisiä, jotka ovat onnellisia työssään ja hehkuvat tekemisen paloa. Miehiä, naisia, eri ikäisiä ja eri taustaisia ihmisiä, joita yhdistää tekemisen halu ja meininki.

 

Olen aina salaa hieman kadehtinut henkilöitä, jotka ovat osanneet luoda omasta harrastuksestaan liikeidean ja ryhtyneet yrittäjiksi. Toimiessani urani alussa muutaman vuoden ison tukkuliikkeen palveluksessa uneksin samalla oman tuontiagentuurin perustamisesta. Myöhemmin vastasin pitkään markkinatutkimusyrityksessä tiedonkeruuosaston toiminnasta. Vaikka minulla oli upeat kollegat ja työssä riitti alituisesti uusia haasteita kaipasin kuitenkin edelleen omaa liikeideaa, jonka toteuttaa.

 

Joskus sattuma puuttuu peliin ja löydätkin vahingossa sen, mitä etsit. Joskus vain tuntuu sille, että juuri nyt on oikea aika. Vaikka toimin suuren osan urastani uteliaisuuden ammattilaisena, en vain osannut nähdä itseäni oikeasta näkökulmasta.  Vasta uusi heittäytyminen sosiaaliseen mediaan ja digitaaliseen maailmaan avasi silmäni muutokselle.

 

Sosiaalinen media tuo maailman ympärillemme aivan uudella tavalla. Olen kiitollinen siitä, että saan elää aikana, jolloin maailma digitalisaation myötä jälleen kerran muuttuu perusteellisesti. Suuretkin yritykset ovat hätää kärsimässä, kun entiset liiketoimintamallit eivät enää toimi eikä olla ymmärretty ajoissa, mitä muilla toimialoilla tapahtuu. On haluttu jatkaa niin kuin ennenkin ja odotettu, että suhdanteet muuttuvat ja tuovat pelastuksen, eikä tarvitsisikaan muuttaa isommin mitään. Kuulostaako tutulle?

 

Entä se oma intohimoni? Olin ottanut etäisyyttä entiseen uraani ja tehnyt intuitiivisesti juuri sitä, mikä kussakin hetkessä kiinnosti ja tuntui tärkeälle. Olin opiskellut uusia työkaluja ja pilvipalveluita ja haistellut uusia tuulia mahdollisimman laajasti työelämän muutoksesta tekoälyyn ja työntekijäviestintään. Olin etsinyt omat verkostot, joissa voin oppia lisää siitä, miten Suomen parhaat yritykset ja asiantuntijat muotoilevat palvelujaan. Lähtien liikkeelle asiakaskokemuksesta ja virtaviivaistaen myynnin, markkinoinnin ja viestinnän tukemaan kokonaisvaltaisesti yrityksen strategiaa ja tavoitteiden toteutumista.

 

Olin löytänyt uusia ystäviä ja tavallaan myös itseni uudelleen, mutta miksi tyytyä siihen, kun voin lisäksi laittaa hyvän kiertämään?  EHT Digital syntyi intohimosta uuden oppimiseen, auttamaan yrityksiä ja organisaatioita muutoksessa ja markkinoinnin ja viestinnän haasteissa. Digitaalisuus on avannut maailmamme halutessamme isommillekin markkinoille. Markkinointia voidaan tehdä tavoitteellisesti monenlaisilla budjeteilla ja työkaluilla luovuutta hyödyntäen ja tuloksia mitaten. Myös pienemmillä yrityksillä on nyt aivan uudenlaiset mahdollisuudet kehittyä ja menestyä.

 

Matkalla unelmiani kohden, uusi yrittäjä ja markkinointinörtti pää täynnä visioita ja uusia ideoita palveluksessasi! Miten voin auttaa?